
Tio bra tips för en lyckad BUFFÈ
Länkar till bra BUFFÉMAT nedan.
Små spenatblad har fått sällskap av salt fetaost, lite rödlök. Bra att fylla ut buffén med.
Bra att ha med i en buffé.
Goda brödpinnar med ost som passar lika bra till soppan som en buffé.
En solgul soppa som ger energi.
Urläckra piroger med tacofyllning! Man kan även fylla dom med skinka och ost, blir supergott!
Roligt och gott att kunna variera med något utan kött emellanåt. Jag använder mig av glutenfritt mjöl och man kan givetvis variera mängden av ingredienserna helt efter egen smak.
Toppa med det gröna som ni har hemma. Här var det tunt skivad sparris och gröna skott.
Det här receptet hittade jag på "Mitt Köks hemsida". Det är Lena Söderström som har skapat receptet.
Svag för getost? Då kommer du att falla som en fura för dessa härliga rotfrukter rostade i ugnen med honung, getost och rucola. Förföriskt gott och en lyxig entrérätt där getosten gifter sig perfekt med de ugnsvarma rotsakerna och honungen. Svenska folkets favoritrecept Recept: Cosmos_w Foto: Michael Krantz
Lika goda som förrätt eller som bufférätt till påskbordet.
Klassisk italiensk dessert i svensk tappning. Punschen och kanelbullen tycker vi är en riktigt höjdare.
En tacksam dessert där man kan variera och experimentera precis så mycket man vill. Prova olika saftsorter och bär och hitta din favorit. Trevlig dessert att servera i lite udda kaffekoppar.
Denna tårta hade jag på min sons student med färska jordgubbar och den blev mycket omtyckt. Har gjort den många gånger sedan dess med annat "pålägg".
4 portioner. 16 små biffar eller 8 stora (Bild 1: ICA, Bild 2: mina biffar)
Våfflor med salt/seg halloumiost i smeten. Servera dem nygräddade tillsammans med goda tillbehör som stenbitsrom, aioli, guacamole, vitost & örtolja
Lika gott på buffén, på påskbordet eller som egen rätt. Vill man så kan man baka med kvistarna till tomaterna, dekorativt och fint! Då lägger man bara i hela kvisten innan pajen gräddas.
Enkel och god Morotskaka som innehåller både kanel och om man vill kardemumma! Mums!
Synnerligen gott såväl som huvudrätt som till buffé. Servera antingen Potatissallad med äpple eller kokt färskpotatis med kallrörd yoghurtsås. Första marineringen görs med fördel dagen före serveringen.
Chips på polkabetor, gulbetor och rödbetor. Så gott och dekorativt att servera i sallad, mackor eller bara som snacks. Tänk på att alltid stänga av fläkten och ha ett lock nära till hands när du friterar.
God kall sås till fisken.
Här är en matig kycklingsallad som passar bra i sommarvärmen.
Söt/stark dressing till salladen
Ett av favoritrecepten hos Middagsfrids kunder. En smakrik kycklingsallad med frasiga krutonger. Till det en ljuvligt god dressing smaksatt med persilja och citron. Låt er väl smaka!