VI älskar sill!
Sen om det egentligen är själva sillen i sig eller stunden, tillbehören och allt runtomkring. Så kan man kanske säga om mycket mat. För allt det där runtomkring spelar ganska stor roll.
Vare sig man gillar sill eller inte så är det roligt att addera fler rätter i sill-anda som kanske går hem hos ännu fler.
Tänk makrill, strömming, böckling och kaviar. Tänk grill, låda och ugnsbakat så hittar ni så mycket härlig inspiration.
Kokaihop är alltid en guldgruva när det kommer till roliga recept, och framför allt när det handlar om klassiska, bortglömda och nostalgiska recept.
Kolla in länkarna under inlägget 👇
Och den sedvanliga frågan, Sill vs Strömming?
Ungefär så här.
Bägge tillhör familjen sill men har olika benämningar beroende på vart de fiskas. Sill norr om Kalmarsund, i Östersjön, kallas strömming. Det som skiljer dem åt är huvudsakligen salthalt, storlek, fetthalt och smak.
Har bytt ut kaviaren mot grovkornig senap. Tillsätt gärna lite senap i moset för extra smak.