Banankakan är inte bara en lättbakad och smakrik variant på sockerkaka, den är saftig och barnsligt god. Bäst blir banankakan om du bakar den på riktigt mogna bananer - ett väldigt bra sätt att använda bananer som håller på att bli övermogna.
Visste du att …Håller länge Smakkompisar
Ekologiska bananer |
Smarrig, saftig, bananig!! Barnens favorit. Håller länge förvarad i kylskåp och blir bara godare för varje dag!
Förmodligen den saftigaste varianten av banankaka jag testat. Fick receptet av min kollega på jobbet. En av växeltjejerna bakar en annan variant, den är inte dum alls, innehåller rejäla bitar med choklad.
Väl mogna bananer i fruktskålen? DÅ passar detta recpt perfekt.
Fira banankakans dag den 23 februari! Här är en lite kryddigare variant som bäst avnjutes kylskåpskall. Kan med fördel bakas dagen före den ska serveras. -Använd ekologiska råvaror som alltid! Glasyren är inte nödvändig men kan ge extra sting.
Min absolut bästa banankaka. kan äta den i mängder. TIPS: den är ännu godare kall. så låt den gärna stå i kylen över natten innan den serveras. då kommer bananerna fram tydligare och så blir den lite kladdigare. MUMS! blir ca 10 bitar
En lätt kaka att göra, perfekt om man har gamla bananer liggandes.
Fyllig smak som känns ny & annorlunda. Yoghurt gör kakan saftig & hållbar. Gräddas i "pannkaksplåten" från ugnen..
saftig och god. När den blivit lite torr då kan man rosta /steka den och servera med en klick grädde och jordgubbar mums...
Mycket saftig banankaka med ljuvlig smakrik fluff.
En saftig och god kaka som bara blir ännu godare om den får stå någon dag!
Banankaka med topping.
Go bananas! Go bananas! Barnsligt god och saftig banankaka som nästan bara blir saftigare och godare dag två, tre, fyra. Skulle den nu mot förmodan hinna bli lite torr i kanten, smörstek skivor av kakan och servera med en klick grädde och jordgubbar till. Mums! Från vår bok: Svenska folkets favoritrecept Recept: Kurisutina Foto: Michael Krantz
Grymt recept med mycket banansmak.
Banankaka
Tycker att det är gott att använda hel kardemumma och mortla den nästan helt så att det fortfarande är små bitar.
Banankaka med lite vuxnare smaker.