Kokaihop logoKokaihop logo
bild av Kristin

Så lagar du en perfekt RISOTTO!

av Kokaihop
2022-Januari

Tips för att kunna slänga ihop en grym risotto: 

  • Låt det ta tid. Bli italienaren med all tid i världen, ett glas vin i ena handen och gör mycket yviga gester med den andra. 
  • Använd inte lock!
  • Välj ris med omsorg.  Avorioris och carnaroliris är två bra förslag, sen finns det säkerligen många fler. 
  • Syra, sälta och lite tuggmotstånd. 
  • Snåla varken med vin eller parmesan, men ta alltid lite i taget och smaka av. För mycket parmesan gör den stabbig och tjock i konsistensen. Däremot kan man riva över mer när risotton ligger på tallriken. 
  • Precis som med ägg så tjocknar risotton lite när den svalnar. Så låt den gärna vara aningen lös när ni tar den från plattan.
  • Sist och kanske viktigast av allt. Risotto är en italiensk diva. Hon väntar inte på någon. Ät direkt.

Sen behöver man självklart även ett bra recept. Här nedan listar vi några av Kokaihop-favoriterna. Vill ni laga fler varianter på OTTO så testa; Matveteotto, Blomkålsotto, Bulgurotto, Boveteotto, Bönotto, Grynotto....

Linked recipes
  • italien
  • risotto
  • otto
  • tips & trix

Kokaihop är Sverige största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

© 2024 Lifespire Group AB