Klassiska pannbiffar, lyxig biff Rydberg, köttfärslimpa och läckra raggmunkar med rårörda lingon. Här hittar du några av det svenska kökets absoluta klassiker. Sann husmanskost när den smakar som bäst.
Enkelt basrecept med små finesser som senap och ingefära som sätter extra piff.
Gott, billigt och riktigt svensk husmanskost.
Mört kött med söt/sur dillsås. Serveras med kokt potatis och en fräsch sallad till.
Vanliga tunnpannkakor med vaniljsmak. Innehåller tips till varianter med samma smet ex. fyllda creps, ugnspannkaka/tjockpannkaka, fläskpannkaka både tjock och tunn.
Har bytt ut kaviaren mot grovkornig senap. Tillsätt gärna lite senap i moset för extra smak.
Klassisk rätt toppad med mörk rom. Passar både fest och vardag.
En absolut klassiker i den svenska husmanskosten.
En lyxpyttipanna med små bitar av uppfräst oxfilé. Fick sitt namn efter hotellet där den skapades. Serveras med en äggula i skal eller med en fräsig senapsdressing som får ett eget recept.
En klassisk husmansrätt. Hos oss avnjuter man den med potatis, brun sås och lingon. Enligt andra ska den bara serveras med lingon. Gör en stor sats och frys in det som inte går åt. Eller gör den halv och ät upp meddetsamma!
ÅÅhhh den är gudagod! MÅSTE Provas!! Du blir inte besviken.
Eller kåldrumlar, som mina barn sa. Riktig klassiker, väl värd pillet med bladen och köttfärs/risblandningen.
Görs i ugn eller på spisen. Utesluter man spenaten blir det en helt vanlig bondomelett. Men spenaten piffar verkligen upp!