Pulled pork är den supertrendiga maträtten från USA som tagit Sverige och världen med storm. Oftast är det fläskkarré som fått baka länge och långsamt på låg värme tills det liksom faller sönder i strimlor och bara kan dras isär med en gaffel. Resultatet som så många människor kommit att älska, är riktigt saftigt, mört och smakrikt kött. Rätten lagas i flera olika former och smaker. Barbecuesås är en av de mest populära varianterna.
Långstekt fläskkarré från den amerikanska södern
Har nu testat ett par olika recept och fått fram detta.
Härlig kötträtt med coleslaw....tar tid men är värt det...
Fantastiskt gott och mört blir köttet som tillagas på låg värme i ugnen under ca 6-9 timmar (beroende på ugnstemp). Självklart används en hemlagad och osötad BBQ-sås! Se separat recept [recept lchf-bbq-sas]. Ca 8-10 portioner beroende på tillbehör.
Pulled Pork i lergryta är en delikatess för alla som gillar kött! Enkelt att laga!
Pulled Pork Boltis style
Köttet blir otroligt gott när man tillagar det länge och på låg värme. Man kan ha köttet på smörgås, i tortilla/pitabröd eller varför inte lägga det i en gryta.
Ett köttstycke som gnids in med massa goda kryddor med BBQ-touch. Ner i en gryta och skjuts in i ugnen. Det krävs alltså minimal arbetsinsats, sköter sig så gott som helt själv och du behöver varken stektermometer eller hålla koll på nån temperatur.