Kokaihop logoKokaihop logo
bild av Kokaihop

Gratängen i ugnen!

av Kokaihop
2015-April

Potatisgratäng, kycklingratäng, fiskgratäng, moussaka, pastagratäng och blomkålsgratäng. Ursprungligen var gratängen en vardagsrätt, där man tog vad som fanns hemma och tillsatte grädde och ost och gratinerade alltihop i ugnen. Och här har du en rätt som verkligen kan varieras i det oändliga efter tycke och smak. För en gratäng kan i stort sett innehålla vad som helst.

Sätt extra knorr på gratängen med en god ost och en liten skvätt grädde eller creme fraiche för att ingredienserna och smakerna ska gifta sig med varandra i ugnsvärmen. Toppa gratängen med ost, ströbröd, ägg eller en béchamelsås så får gratängen en fin gyllenbrun skorpa.

Receptsök: Gratäng

Tips!

Om du ska laga mycket potatisgratäng eller om behöver förbereda gratängen, koka upp potatis tillsammans med grädde, mjölk, lök och vitlök i en stor aluminiumkastrull. Koka inte potatisen alltför mjuk, den kan gärna vara rejält aldente. Strax innan du ska servera gratängen häller du upp den förkokta potatisblandningen i en ugnsfastform och river över en god ost och gratinerar i ugnen.

Linked recipes

    Kokaihop är Sverige största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    © 2024 Lifespire Group AB