Fyra små rätter, ibland tre små rätter, är en populär rätt på menyn på kinarestauranger utanför Kina. Kombinationen varierar fyra olika rätter, men grunden är oftast jätteräkor, fläskkött, biff och kyckling som serveras tillsammans med ris. Räkorna och fläskköttet serveras ofta friterade och med en sötsur sås.
I Kina är tre rätter (cai) det minsta en måltid kan bestå av. Fyra små rätter är ett sätt att anpassa tanken om att varje måltid ska bestå av minst tre rätter till ensamma restauranggäster eller till sällskap som inte på kinesiskt vis delar på gemensamt beställda rätter.
Vill du laga din egen variant av fyra små rätter kan du koka ihop och servera friterade räkor med sötsur sås tillsammans med biff med vattenkastanjer, friterat fläsk med sötsur sås och kyckling i currysås.
Vill du däremot prova att laga en riktigt traditionell kinesisk maträtt, då är pekinganka ett hett tips.
Gott som snacks med en dippsås
Passar t ex till wokade rätter. Enkel och snabb att göra av ingredienser som man alltid kan ha hemma.
Kinaköksinspirerad rätt som kan varieras i det oändliga. Byt grönsakerna mot dina favoriter. Byt biffen mot kyckling.
Restaurangklassiker
Kina inspirerad kyckling med curry, bambuskott, morötter, majs. Såsen reds med maizena majsstärkelse och vatten är därför både glutenfri och mjölkfri. Läs försäkerhetsskull på alla förpackningar.
Klassisk kinesisk rätt på ett enkelt sätt.