Kokaihop logoKokaihop logo
bild av Kokaihop

Fyra små rätter

av Kokaihop
2015-April

Fyra små rätter, ibland tre små rätter, är en populär rätt på menyn på kinarestauranger utanför Kina. Kombinationen varierar fyra olika rätter, men grunden är oftast jätteräkor, fläskkött, biff och kyckling som serveras tillsammans med ris. Räkorna och fläskköttet serveras ofta friterade och med en sötsur sås. 

I Kina är tre rätter (cai) det minsta en måltid kan bestå av. Fyra små rätter är ett sätt att anpassa tanken om att varje måltid ska bestå av minst tre rätter till ensamma restauranggäster eller till sällskap som inte på kinesiskt vis delar på gemensamt beställda rätter.

Vill du laga din egen variant av fyra små rätter kan du koka ihop och servera friterade räkor med sötsur sås tillsammans med biff med vattenkastanjerfriterat fläsk med sötsur sås och kyckling i currysås.

Vill du däremot prova att laga en riktigt traditionell kinesisk maträtt, då är pekinganka ett hett tips.

Linked recipes

    Kokaihop är Sverige största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    © 2024 Lifespire Group AB