Crêpes är franska för tunna pannkakor och du kan servera dem som förrätt, huvudrätt eller dessert. Rätten har sitt ursprung i franska Bretagne där den ska ha serverats sedan 1200-talet.
Pannkakorna lagar du på en äggrik smet och serverar ihoprullade med en fyllning av ost och skinka, svamp, kött, räkröra eller som söta varianter med frukt, glass, choklad och nötter.
Ska du servera crêpes med en matig fyllning, riv ost över och gratinera dem i ugnen. Ska du servera söta efterrättscr&ec irc;pes, riv choklad över innan du gratinerar dem.
Härligt tunna crêpes som går att fylla med mycket gott.
Denna lilla rätt passar till buffébord av olika slag. Jag använde grönkål i smeten, men spenat går också bra. Fyllningen kan varieras.
Har du tacofärs över sen du åt Tacos? Då kan du gärna göra Crepes med tacostuvning.
Crepes är bra mat då de kan förberedas och även frysas.
Crepsyllas med många olika fyllningar men denna är min favorit.
Både gott och nyttigt, en återkommande favorit som äntligen har skrivits recept på...
Läcker, varm dessert. Servera gärna med en klick vaniljglass till.
Pannkakorna eller crepesen blir lite matigare utan att vara tjockare om man blandar vetemjölet med bovetemjöl och dessutom en liten gnutta bakpulver. Blir förstås goda även utan bovetemjölet, öka då vetemjölet med motsvarande mängd.