Kokaihop
250
Bagare Bengtsson

bild av Bagare Bengtsson

Bild 1/4

Brytbröd

Brytbröd med vallmofrö, ljust och blått och sesamfrö. Passar bra på buffébordet.

  • Tid
    120 min
  • Ingredienser
    7
  • Antal visningar
    23,976
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 800 gram vatten
  • 20 gram olivolja
  • 25 gram salt
  • 1400 gram vetemjöl special
  • 25 gram matolja till skålen
  • 0.5 dl olika frön, vallmo,sesam,solros

Gör så här:

  1. 1

    Värm vattnet till 37 grader. Häll allt mjöl i bunken och smula ner jästen. Häll i det fingervarma vattnet och oljan och kör maskinen i 10 minuter. Tillsätt saltet och kör ytterligare 4 minuter.

  2. 2

    Olja en skål med matolja och låt degen jäsa under duk i 60 minuter.

  3. 3

    Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 30 lika stora bitar. Rulla till bullar och lägg med ca 0.5 cm avstånd på ett bakplåtspapper på en plåt. Forma till ett rundt eller ett avlångt bröd.

  4. 4

    Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Placera ett kärl, t ex en engångs aluminiumform, på ugnens botten.

  5. 5

    Spraya kallt vatten över brödet och strö över valfri/valfria frön. Placera brödet i nedre delen av ugnen och häll ca 1 dl kokande vatten i kärlet. Grädda brödet ca 20 minuter. Låt svalna på galler utan duk för en härlig skorpa eller med duk för mjukt bröd.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Matbröd

  • Källa:

    Eget

  • Publicerat:

    2011-April

  • buffe
  • brytbröd
Det här receptet har 5 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB