Sätt en lyxig italiensk prägel på desserten och servera en crema di mascarpone till. En lite mer arbetad variant än den enklare mascarponegrädden.
En fräsch, len, krämig och lättlagad dessertpaj.
Gott med bl.a frukt o nötter i glassen. 4-6 portioner.
Mina varianter av olika recept uppstår ofta för att det saknas något i skafferiet. Så även denna gång. Lisa N Lemke har gett mig inspiration och så här blev det. Saffranshonung fick ersätta lemoncurd och savoiardikex marängerna.
Så som den smakar i Italien. #1 bland italienska desserter. En riktig tiramísú innehåller aldrig grädde.
Lättlagad och himmelskt god efterrätt. Passionsfrukt på toppen ger en fräsch kontrast.
Crema Catalan är Spaniens svar på Creme Brulée. I mitt tycke slår catalanen bruléen med en noslängd. Vill man hoppa över apelsinen får man en helt vanlig originalversion av Crema Catalan.