Att lägga in egen sill behöver varken vara krångligt eller ta tid eftersom det mesta av jobbet redan är gjort, men tänk på vilken sill ni använder.
Det snabbaste sättet kan ni göra samma dag - en så kallad 5-minuters sill. Den sillen är inlagd, färdig och skall bara smaksättas.
Du kryddar den själv och har på fem minuter...typ gjort den själv. Jag tycker att det blir bättre smak om den får stå till sig ett par timmar, men själva sillen är annars färdig att äta.
Välj själv om du vill göra en klar eller en krämig variant och smaksätt med de smaker du föredrar.
När man gör en klar variant så kan man använda lagen som sillen ligger i.
Vill man så kan man även göra en egen 1-2-3-lag. Det blir ingen direkt smakskillnad men den blir lite klarare och finare.
1-2-3-lag
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
Värm och blanda.
Det andra alternativet är inte mycket svårare det, då använder man Inläggningssill. Där kokar man alltid sin egen 1-2-3- lag i vilken sillen sedan får stå 1-2 dygn.
Fortfarande väldigt enkelt och kräver varken att man fiskar, rensar eller filéar själv.
Vad har ni för sillfavoriter?
Kan göras i portiosglas eller i stor skål
God sill med tre olika sorters lök, samt dill.
Supergod inläggning av sill som är ett måste på bl a julbordet
Detta är min favoritsill! Frisk och underbart god.
Krämig variation på LCHF- Inlagd sill. Kolhydrater: 8,5 g/sats
För alla älskare av löksill är detta ett alternativ.
God lunchrätt på söndag. Att laga den här rätten snabbt förutsätter att du har kokt potatis och kokta ägg i kylen. Lätt som en plätt sen.
Inlagd sill
sillinläggning
God förrätt i påsk eller i valborg.
En enkel och snabb sill som du rör ihop på en kick.
Ännu en god sill i juletid.
Vår Jättegoda silltårta (Ursprung Hemmets Journal) med div förbättringar Använd vassaste kniven i lådan.😉