Varför skall vi äta FISK?
Kort: Därför att det är jättenyttigt och ja, vi blir faktiskt smarta av fisk.
Längre: Rekommendationen (från Livsmdelesverket) är att äta fisk två till tre gånger i veckan på grund av dess många hälsoeffekter. Fisk innehåller bra protein och framförallt fet fisk även den livsviktiga fettsyran omega-3 (hjälper b.la hjärnan, minnet och koncentrationen).
Andra viktiga näringsämnen som förkommer i varierande mängder i våra fiskarter är selen, jod och D-vitamin. Sist men definitivt inte minst så är det GOTT!
Vilken FISK skall vi äta?
Kort: MSC
Längre: Många upplever att det är svårt att välja rätt bland alla fiskar. Alla listor, färgkoder och varningar hit och dit säger oss inte så mycket. Det säger mig inget alls vart den är fiskad eller med vilket redskap.
För visst har vi en skyldighet att förstå innebörden av våra val - men det finns även organisationer som gör det åt oss. Att göra rätt val är otroligt viktigt, men det är även viktigt att det är enkelt att göra de valen.
En enkel väg är att alltid välja MSC-märkt fisk. I affären, i fiskboden och på restaurangen. Hos Findus är all fisk Msc-märkt. Så enkelt.
Fördelar med fryst fisk?
Kort: Enkelt, minskar matsvinn, näringsrikt, alltid i säsong och en smidig vardagsräddare.
Långt: Det är SÅ många fördelar med fryst fisk, och om det fortfarande finns en tråkstämpel kvar på den så måste vi ändra den bums.
Här kommer några fördelar:
Fördelar med Panerad fisk?
Kort: Enkelt, nyttigt, frasigt, saftigt och lättlagat.
Långt: Nu skrotar vi den seglivade myten om att panering är onyttig. Det finns såklart bättre och sämre produkter på marknaden.
Så vi frågade Malin på Findus hur det är med deras panerade produkter 🤔
Man kan självklart även panera sin fisk själv, men jag tror även vi är många som tacksamt tar emot bra genvägar till en god och nyttig midag.
Vill ni har recept och inspiration så kolla in länkarna nedan 👇
Panera själv eller kör på genvägen med färdigpanerad. Snabbt, enkelt & gott! Här med en spenatsallad med en äppelcidervinegrette och finriven parmesan.