Kokaihop
216
Lena zetterström Erström

bild av Lena zetterström Erström

Bild 1/2

Vildsvinsfilé i gräddig dragonsås

En mycket god rätt med vilsvin. Fungerar också att använda fläskfilé men det blir inte lika gott.

  • Ingredienser
    10
  • Antal visningar
    69,383
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 800 gram vildsvinsfilé
  • 2 msk smör
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2.5 dl grädde
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 msk dragon
  • 1 msk persilja
  • 1 msk Viltfond
  • 1 msk sweet chilisås
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. 1

    Ta fram filéerna ett par timmar innan tillagning så de är rumsvarma.

  2. 2

    Putsa köttet rent från hinnor och fett. Skär filéerna i 1 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem i smör i stekpanna, ett par minuter på var sida. Stek i flera omgångar så inte köttet ligger för tätt i stekpannan. Flytta över till ett annat fat.

  3. 3

    Häll grädden i stekpannan med stekskyn kvar och rör eller vispa om. Krydda med örtsalt, dragon, persilja, viltfond, sweet chilisås och svartpeppar.

  4. 4

    Koka upp såsen försiktigt på svag värme och smaka av.

  5. 5

    Flytta över filébitarna till pannan och värm försiktigt i 5-10 minuter innan servering.

Beställ hem maten från mat.se
  • Kategori:

    Huvudrätt

  • Förslag på tillbehör :

    potatismos, grönsallad och rårörda lingon

  • Källa:

    Matklubben.se

  • Publicerat:

    2012-Januari

  • vilt
  • festligt
Det här receptet har 6 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB