Kokaihop
66
Maja

bild av Maja

Bild 1/2

Sparrissås

En mycket lätt sås, som är god och ger färg. Den har jag serverat till fläskfilé, kycklingfilé och till och med fisk.

  • Ingredienser
    6
  • Antal visningar
    12,821
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 500 gram grön sparris
  • 100 gram fransk getost
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl grönsaksbuljong

Gör så här:

  1. 1

    Receptet använder färsk sparris, jag brukar ta ett paket fryst grön sparris.

  2. 2

    Skär sparrisen i mindre bitar och spara knopparna till dekoration.

  3. 3

    Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 min. eller kör 2 min på full effekt i mikro.

  4. 4

    Blanda sparrisbitarna, grädden (jag använder matlagningsgrädde), getost, grönsaksbuljong i en kastrull.

  5. 5

    Mixa med en stavmixer (eller kör i matberedare)till en slät sås. Späd med vatten till önskad konsistens.

  6. 6

    Hit kan såsen förberedas. Värm upp såsen till servering. Smaka av med salt och peppar.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Sås, dressing & röror

  • Källa:

    Allt om Mat nr 1 2004

  • Publicerat:

    2008-Februari

    Det här receptet har 0 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

    Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    Kokaihop i mobilen

    © 2019 Kokaihop Media AB