Kokaihop
67

bild av

Bild 1/1

Revbensspjäll och Potatisrosor

Revbensspjäll med potatisrosor

  • Tid
    61 min
  • Ingredienser
    8
  • Antal visningar
    8,324
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • Potatisrosor

  • 8 st Medelstora fasta Potatisar
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 msk Rapsolja
  • 1 dl Riven Ost
  • Revbensspjäll

    500 gram
  • Revbensspjäll

    500 gram
  • Marinad

Gör så här:

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Pressa vitlöken i 1-2 msk olja och tillsätt salt och svartpeppar.

  3. 3

    Varva potatisskivorna och ost i stora formar ända in till mitten så att ett fint rosenmönster bildas

  4. 4

    Pensla vitlöksoljan på potatisrosorna, strö ev över örtkryddor och ost

  5. 5

    Baka i ugnen i ca 45-50 minuter eller tills de känns mjuka vid stickprov. Efter hälften av gräddningstiden häll en liten skvätt grädde i formarna och lägg över aluminiumfolie så rosorna inte får för mycket färg.

  6. 6

    Efter halva tiden i ugnen ställer du in Revbensspjällen. Efter 10 minuter penslar du marinad över revbensspjällen och har dem inne i en 15 minuter till.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Huvudrätt

  • Publicerat:

    2016-Mars

    Det här receptet har 3 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

    Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    Kokaihop i mobilen

    © 2019 Kokaihop Media AB