Kokaihop
171
Anel-Nevs

bild av Anel-Nevs

Bild 1/2

Plommonmarmelad med citron

Lättlagad och god marmelad. Mängd färdig marmelad; 3 burkar eller ca 8 dl.

  • Ingredienser
    5
  • Antal visningar
    46,227
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 1 kg plommon knappt mogna
  • vatten
  • 600 gram Syltsocker med pektin
  • 1 st citron
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här:

  1. 1

    Snitta med vass kniv ett kryss i toppen på varje plommon. Räkna antalet plommon och lägg dem i ett såll. Doppa ner dem i kokhett vatten ca 30 sekunder. Ta upp och skölj dem snabbt i kallt vatten. Ta av skalet. Lägg plommonen i en tjockbottnad gryta/kastrull. Skölj och skrubba citronen väl. Strimla det gula skalet och lägg i grytan. Skär bort det vita samt det yttre "skinnet". Skiva citronen tunt och ta bort kärnorna. Lägg citronskivorna i grytan.

  2. 2

    Häll en bottenskyla vatten i grytan för att inte plommonen ska brännas vid. Koka sönder plommonen, ca 30 minuter. Rör om då och då för att undvika vidbränning. Plocka upp kärnorna efter hand som plommonen har kokat sönder. Räkna dem, så att du får upp alla. Sätt till sockret mot slutet av kokningen och rör om väl, så att det smälter. Marmeladen är färdig när massan flockar sig på sleven. Tag kastrullen från plattan. Lös upp natriumbensoat i lite av massan och rör sen ner det i marmeladen.

  3. 3

    Det blir ca 8 dl marmelad. Häll upp på varma och väl rengjorda burkar. Låt marmeladen kallna innan du sätter på locken. Förvaras svalt. Tips: Marmeladprov. Slå upp lite marmelad på en kall tallrik och kyl snabbt. Dra med en sked ett streck genom massan. Rinner den inte samman utan stannar med geléaktiga kanter är marmeladen färdig.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Övrigt

  • Publicerat:

    2009-September

  • scones
  • marmelad
Det här receptet har 0 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB