Kokaihop
127
Anel-Nevs

bild av Anel-Nevs

Bild 1/2

Helstekt röding i ugn

God tillsammans med kokt potatis, gröna ärter och skirat smör med pepparrot.

  • Ingredienser
    9
  • Antal visningar
    27,094
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 1 st röding el. liknande småfisk
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 msk gräslök, hackad
  • 1 msk pepparrot, riven
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • ströbröd, osötad
  • 75 gram smör/margarin
  • vatten

Gör så här:

  1. 1

    Sätt ugnen på 175 grader. Fjälla, rensa och skölj fisken. Tag ur ryggbenet men låt huvud och stjärt vara kvar. Klipp bort rygg- och bukfenor. Gnid in fisken med lite salt och peppar.

  2. 2

    Lägg riven pepparrot, hackad persilja och hackad gräslök inuti rödingen. Smält smöret och häll ca hälften av det inuti fisken. Lägg fisken i en väl smord ugnsfast form. Häll resterande smör över fisken och strö ströbröd ovanpå.

  3. 3

    Sätt in formen i den uppvärmda ugnen och låt steka ca 20 minuter med ösning av skyn emellanåt. Späd med lite vatten efter en stund. Höj temperaturen till 225 grader och låt fisken få vacker färg.

  4. 4

    Skira smör och blanda i riven pepparrot och servera det till rödingen tillsammans med kokt potatis och gröna ärter. TIPS på en variant: Byt ut pepparroten i fisken till 1 liten pressad vitlöksklyfta istället.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Huvudrätt

  • Publicerat:

    2010-September

  • Röding
  • forell
  • pepparrot
  • gös
Det här receptet har 0 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB