Kokaihop
585
Anneli

bild av Anneli

Bild 1/3

Biffstroganoff med oxfile

Det går lika bra med fläskfile´.

  • Ingredienser
    12
  • Antal visningar
    18,071
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 0.5 kg oxfile
  • 2 st lök, gul, hackad
  • 50 gram smör
  • 1 msk fransk senap
  • 5 msk tomatpuré
  • 5 dl grädde
  • 1 msk ketchup
  • 0.5 st citron pressad
  • 1.5 krm vitpeppar
  • 1 msk örtsalt
  • 2 tsk basilikum
  • 1 st buljongtärning, kött

Gör så här:

  1. 1

    Skär köttet i bitar lika stora som en halv tändsticksask.

  2. 2

    Bryn köttet ej genomstekt i smör gärna i en järngryta. Bryn i omgångar för att alla bitarna ska få en brun stekyta. Ta upp köttet.

  3. 3

    Finhacka löken och "smält" den i järngrytan i smör på svag värme.

  4. 4

    Tillsätt fransk osötad senap (går nog lika bra med vanlig senap), tomatpuren och grädden (eller cream fraishe, kokbar), rör om ordentligt och låt såsen sjuda i ca. 5 minuter.

  5. 5

    Häll i ketchup och saften från citron. Tillsätt örtsalt, vitpeppar. Smula i basilikum/basilika och strö över. Rör om och låt sjuda på låg värme i 10 minuter.

  6. 6

    Lägg i köttet och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt köttbuljongtärning och ev. mer örtsalt.

  7. 7

    Servera med ex. pasta...fjärillar, snäckor, spiraler...och en god sallad.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Huvudrätt

  • Förslag på tillbehör :

    Pasta ex. fjärillar, snäckor ,sallad

  • Källa:

    En vän

  • Publicerat:

    2007-November

  • biffstroganoff
  • oxfile´
  • kött
  • bjudmat
  • pasta
  • middag
  • oxfile
  • fläskfile
  • file´
  • fläskfile´
Det här receptet har 20 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB