Kokaihop
298

bild av

Bild 1/2

Att koka julskinka

Beräknat på en rimmad eller sockersaltad benfri skinka på ca 3-4 kilo. Det är lite mer jobb att koka än att ugnssteka i folie, men gott blir det! För griljeringen se recept [recept griljerad-julskinka]

  • Ingredienser
    7
  • Antal visningar
    98,419
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 1 st skinka på 3-4 kg
  • 1 st lagerblad
  • 15 st vitpepparkorn, hela
  • 15 st Kryddpepparkorn, hela
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st liten morot
  • Till en sockersaltad skinka behövs egentligen inget salt, men vill du ha den lite saltare så ta HÖGST

  • 0.5 tsk salt per liter vatten

Gör så här:

  1. 1

    Låt eventuellt nät sitta kvar på skinkan. Skölj den i kallt vatten.

  2. 2

    Lägg skinkan i en stor gryta och stick en stektermometer (som tål kokning) uppifrån i den tjockaste delen av skinkan.

  3. 3

    Mät och häll på så mycket kallt vatten att det täcker skinkan. Koka upp och skumma av.

  4. 4

    Tillsätt salt, lagerblad, pepparkorn, lök och morot. Om du ska använda skinkspadet till dopp i grytan eller t ex grönkålsoppa så hoppa över saltet.

  5. 5

    Koka upp och låt sjuda under lock. Koktiden varierar från 45 - 60 minuter per kilo skinka. Viktigt att bara sjuda, inte koka för att skinkan inte ska bli torr.

  6. 6

    När termometern visar 71-73 grader är skinkan klar.

  7. 7

    Låt svalna och ta bort svål och nät. Griljera.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Övrigt

  • Källa:

    Mildas "Hur du lyckas med julen"

  • Publicerat:

    2008-December

  • jul
  • skinka
  • julbord
  • julskinka
Det här receptet har 3 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB