Det tar ungefär tre dygn att få en fin surdeg. Arbetsinsatsen är liten och när surdegen väl är klar håller den flera år i kylskåpet. Mata den bara med nytt vetemjöl och lite ljummet vatten en gång i veckan.
Matiga frallor med knaprig yta. Bör bakas i assistent. Surdegsgrund se Smulans recept [recept surdegsgrund-pa-vete-och-apple], för uppfriskning se Smulans recept [recept sa-friskar-du-upp-surdegsgrunden]
En variant av mitt andra recept "Mycket gott surdegsbröd". Passar utmärkt att baka i gjutjärnsgryta, då smakar det som stenugnsbakat.
Ett underbart surdegsbröd med knaprig yta, gräddas i en rund eller oval Järn eller Keramikgryta. Smakar som stenugnsbakat bröd.
Tar lite tid att baka men det är dom väl värda. Du behöver ha en surdegsgrund till hands. Recept finns på min sida! Detta är en ganska lös deg. Jag rekommenderar att knåda den i maskin. Svårighetsgrad medel.
Ett riktigt gott och nyttigt bröd med mustig smak. Det går att baka utan surdeg, men surdegen ger en väldigt god smak. Surdegsgrund finns på min sida! Jag rekommenderar att göra degen i en assistent.
2 stora härliga limpor blir de av detta receptet, givetvis kan man göra halv sats och göra 2 lite mindre bröd.
Gott, lite syrligt bröd med solroskärnor, linfrön o. surdeg.
Syrlig och god färskost till lantbröd, ostbricka och som pålägg till det mesta. Smaksätt med det du gilar.