Kokaihop
138
Anel-Nevs

bild av Anel-Nevs

Bild 1/2

Röding med trattkantarellsås

Festligt och gott mitt i veckan. Serveras t.ex med kokt potatis, grönsaker o citronklyftor. Naturligtvis kan man använda annan fiskfilé än röding.

  • Ingredienser
    10
  • Antal visningar
    6,752
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 350 gram rödingfilé med skinn
  • smör o olivolja till stekning
  • 150 gram färska trattkantareller (el. 15 g torkade)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk grönsaksbuljongpulver
  • 0.5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 0.5 dl färsk basilika, finhackad
  • salt o grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. 1

    Lägg torkad svamp i blöt ca ½ timme. Plocka bort ev ben i fiskfiléerna. Skär filéerna i ca 5 cm stora skivor. Lägg åt sidan till senare. Hetta upp smör o olja i en liten traktörpanna e.dyl. Krama vattnet ur svampen. Stek svampen 3-4 min. utan att brännas vid. Tillsätt hackad vitlök och låt fräsa med ett par minuter under omrörning. Häll på vin, grädde, vatten, buljongpulver och basilikahack. Koka ihop till såskonsistens. Smaka av med salt o peppar. Håll varm.

  2. 2

    Hetta upp en annan stekpanna med smör o olja. Salta o peppra fisken på båda sidorna. Stek fiskbitarna med skinnsidan uppåt ett par minuter. Vänd fisken och slå av spisvärmen och låt steka färdigt på eftervärmen ett par min. Lägg upp på tallrik med svampsåsen o övr. tillbehör.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Huvudrätt

  • Källa:

    Allers + mina ändr.

  • Publicerat:

    2012-Oktober

  • Snabbt
  • lättlagat
  • svamp
  • Fiskfilé
Det här receptet har 2 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB