Kokaihop
1456
Anel-Nevs

bild av Anel-Nevs

Bild 1/3

Kotletter i ugn

Mör och god fläskkotlett. Krämig grönmögelost i såsen gör susen. Ca 1 tim. i ugnen, men det är värt att vänta på. Ät tillsammans med potatis, ris eller pasta samt grönsaker.

  • Ingredienser
    9
  • Antal visningar
    32,140
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 2 st skivor fläskkotletter med el. utan ben
  • salt o grovmalen svartpeppar
  • margarin till formen
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 50 gram gorgonzola, St Agur el. annan krämig grönmögelost
  • 2 msk sherry el. liknande
  • 1 msk Mushroom Soya
  • Garnering:

  • finhackad persilja el. andra örter

Gör så här:

  1. 1

    Sätt ugnenpå 175 grader. Ta ut köttet från kylen minst en halv timme före tillagningen. Banka ut kotletterna något. Skär en skåra utmed benet. Smörj en ugnsfast form med lite margarin. Salta och peppra kotletterna på båda sidorna. Blanda grädde och crème fraiche med grönmögelosten. "Smula sönder" osten med en gaffel, så att den fördelas någotsånär i vätskan. Tillsätt sherry och soya och rör om. Häll det över kotletterna i formen.

  2. 2

    Sätt in formen i uppvärmd ugn. Efter ca 1 tim. är det färdigt. Strö hackad persilja över och servera.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Huvudrätt

  • Publicerat:

    2011-Augusti

  • ugnstekt kotlett
  • fläskkotlett i ugn
  • lättlagat
  • fläskkotlett
Det här receptet har 12 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB