Kokaihop
62
Åsa L Löwhagen

bild av Åsa L Löwhagen

Bild 1/2

Konjakssyltade rönnbär

Ett härligt friskt tillbehör till steken.

  • Ingredienser
    5
  • Antal visningar
    9,452
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 1 kg rönnbär, välmogna
  • Lagen:

  • 3 dl vatten
  • 700 gram strösocker (ca 8 dl)
  • 1 dl konjak
  • ev, konserveringsmedel (t.ex Atamon)

Gör så här:

  1. 1

    Rensa bären och skölj dem. Lägg dem i en syltgryta, slå på vattnet och koka sakta upp. Sjud bären ca 10 minuter och rör sedan ner sockret.

  2. 2

    Höj värmen och koka 5-10 minuter under omrörning. Ta grytan av värmen, skumma ytan väl och tillsätt konjak. Konserveringsmedel brukar inte vara nödvändigt men kan tillsättas om man är osäker på förvaringen.

  3. 3

    Slå upp bären på en eller flera väl rengjorda glasburkar, sköljda med Atamonlösning. Förslut och förvara kallt.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Tillbehör & smårätter

  • Källa:

    AoM

  • Publicerat:

    2009-Juli

    Det här receptet har 5 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

    Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    Kokaihop i mobilen

    © 2019 Kokaihop Media AB