Kokaihop
125
Bighappy

bild av Bighappy

Bild 1/2

Kanderade nötter

Lite lördagsgodis :-)

  • Ingredienser
    3
  • Antal visningar
    28,212
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 150 gram hasselnötter
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kokhett vatten

Gör så här:

  1. 1

    Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvarm platta tills skalet börjar spricka och nötterna fått svagt gyllenbrun färg. Skaka pannan med jämna mellanrum.

  2. 2

    Häll ut de färdigrostade nötterna i en handduk och gnugga bort det mesta av skalet.

  3. 3

    Smält sockret i stekpannan tills det fått gyllenbrun färg. Koka upp vattnet och häll det hett i det smälta sockret. Häll försiktigt eftersom det bubblar upp rejält.

  4. 4

    Koka sockerlagen ytterligare några minuter under omrörning så att sockret åter smälter. Tillsätt nötkärnorna när det mesta av vattnet kokat bort. Rör om tills nötterna är sockertäckta.

  5. 5

    Häll ut nötterna på lätt smörat bakpapper och sära dem åt med en gaffel.

  6. 6

    Servera nötterna hela eller hackade som krokant.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Godis

  • Dryckestips:

    Öl

  • Källa:

    Allers 24/08

  • Publicerat:

    2009-Februari

    Det här receptet har 0 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

    Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    Kokaihop i mobilen

    © 2019 Kokaihop Media AB