Kokaihop
2080

bild av

Bild 1/3

Indisk gryta med halloumi, solroskärnor och ingefära

En enkel gryta med lite sting i. Passar utmärkt för personer som vanligtvis hävdar att de inte blir mätta av vegetarisk mat :)

  • Tid
    20 min
  • Ingredienser
    14
  • Antal visningar
    43,554
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • Kryddpasta

  • 2 dl solroskärnor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk ingefära, färsk, riven
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk garam masala
  • Övriga ingredienser

  • 400 gram passerade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • 300 gram halloumi, fetaost eller quorn
  • En massa grönsaker: bönor/broccoli/blomkål/det du gillar

Gör så här:

  1. 1

    Mixa alla ingredienser till kryddpastan med en mixerstav till en slät, tjock smet.

  2. 2

    Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs halloumin (eller quornbitarna) tillsammans med kryddpastan. Tillsätt kokosmjölk och passerade tomater, och om du har halloumi eller fetaostbitar är det faktiskt klart så fort det blivit varmt. Om du valt quorn: låt puttra på medelvärme ca 15 min.

  3. 3

    Häll i en massa grönsaker som du gillar. Servera med Naanbröd, ris och sallad.Jag brukar servera med något surdegsbröd jag bakat, och skippa ris och sallad.

  4. 4

    Servera med Naanbröd och ris

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Vegetariskt & Vegan

  • Förslag på tillbehör :

    ris, Naanbröd, sallad, eller surdegsbröd

  • Publicerat:

    2012-Oktober

  • snabbt
  • vegetariskt
  • indiskt
  • indisk
  • indien
  • indisk mat
  • indiska recept
  • kryddstarkt
  • vegetarisk
  • veggo
  • indiskt vegetariskt
Det här receptet har 32 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB