Pappret var självklart en billig lösning för att varmhålla maten, och ja säkerligen mycket trycksvärta i. Idag finns det dels livsmedelsanpassat papper som ser ut som "tidningspapper" (som det på bilderna nedan) och det är även vanligare att man lägger ett annat papper, typ smörgåspapper inuti tidningspappret.
Ibland kan det dock förekomma vanligt tidningspapper och huruvida det är farligt eller inte råder det delade meningar om. Det brukar även vara samma diskussussion när man pratar om odling eftersom tidningspapper ofta förekommer där.
Säkrast är att använda papper som är godkänt för livsmedelshantering. Funkar lika bra med bakplåtspapper eller smörgåspapper. Personligen tror jag vi måste få upp ögonen för alla kemikalier som finns överallt och inte bara det som kommer i kontakt med mat. Men det är en annan diskussion, för nu skall vi lära oss att vika en strut.
Vi frågade återigen FINDUS, och självklart kunde de det.
Tack FINDUS att ni delar med er!
Så gör du en perfekt strut steg för steg:
Du behöver ett kvadratiskt ark, är det rektangulärt, som på bilden nedan så ser du hur du lätt gör det kvadratiskt istället på bild 1-7. Närmast fisken kan det vara smart att anväda ett smörpapper.
Vik din strut - steg 1
Vik din strut - steg 2
Vik din strut - steg 3
Vik din strut - steg 4
Och är du sugen på att stoppa något annat i din strut så kan du självklart det:)
Klassisk Engelsk rätt bestående av friterad torsk, pommes frites och tartarsås.
Fisken paneras i tex krossad corn flakes och steks till den får en gyllene och krispig yta. Potatisen skärs i klyftor och rostas i ugnen tills de är perfekta. Servera allt med en fräsch sås på yoghurt, senap och bostongurka och en citronklyfta.
Strömming och sill är både gott och väldigt prisvärt. Här i friterad form.