Helt rena produkter och icke processad mat är självklart alltid bättre, men det behöver inte vara så antingen eller.
Det är skitjobbigt att pussla ihop vardagen med småbarn, heltidsjobb, träning och vänner. Allt som kan förenkla den ekvationen är välkommet, och naturligtvis är matindustrin inte sena på att utnyttja vår tidsbrist. Precis som det skall vara när det finns ett behov och en efterfrågan.
Så hel och halffabrikat skall granskas och vi skall förstå vad det är vi betalar för och vad det är vi stoppar i oss. Gör vi det så måste matindustrin se till att producera bra grejer och vi kanske enklare kan förstå vad bra grejer behöver kosta.
Sen finns det såklart bättre och sämre hel och halvfabrikat. Och vi kan även bli bättre på att bygga vidare på maten. Addera mer näring och smak med färska grönsaker, örter och kryddor.
Några av våra snabba middagsräddare här hemma:
Eller en favorit - konserv med makrill i tomatsås. Vi äter den på macka, på omelett, i wrap, i matiga sallader eller som här nedan med ugnsrostad potatis och en sallad med dillvinegrette.
Vad har ni för middagsräddare där hemma?