bild av Kokaihop

Påskens klassiska mat

av Kokaihop
Publicerad - 2015 Apr 7th

Ägg i alla tänkbara former, flera sorters sill, lax, lamm och janssons. Påskbordet är kort och gott ett julbord som möter smörgåsbord och där godsaker som paj, ost, knäckebröd och smörgåstårta får samsas med rätter som sill, janssons och lax. Och i stället för julskinkan, påsklamm såklart!

Det här kan du hitta på påskbordet:

Ägghalvor
Omelett
Äggröra
Lammstek 
Lammracks
Lammköttbullar
Inlagd sill
Matjesill
Sillröra 
Gravad lax
Kallrökt lax
Varmrökt lax
Rimmad lax
Inkokt lax
Ugnsbakad lax
Kokt potatis
Dillstuvad potatis
Potatisgratäng
Potatissallad
Klassiska köttbullar
Prinskorv
Mjukt bröd
Knäckebröd
Janssons frestelse
Kyckling i lergryta
Helstekt kalkon
Paj
Smörgåstårta
Snittar
Tårtor
Godis (marsipan, choklad, nötter)
Primörer (sparris, knippmorötter, knipplök osv)
Ostar
Dryck (must, öl, läsk, bubbelvatten)
Skaldjur
Kaviar, löjrom
Kalla såser (gräddfil, crème fraîche)
Varma såser (till stek och kalkon)
Smör
Sallad
Dessert

Linked recipes

    Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    Kokaihop i mobilen

    © 2019 Kokaihop Media AB