Kokaihop
293
Anneli

bild av Anneli

Bild 1/2

Lakritskola

Härlig kola med mild lakritssmak. Kanske man bör dubbla mängden lakritsstång om man vill att det ska smak mycke lakrits. Receptet har jag fått av min granne Annette, så även provsmaket på bilden.

  • Ingredienser
    6
  • Antal visningar
    18,395
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 500 gram socker
  • 5 msk sirap ljus
  • 2 msk flytande glykos
  • 50 gram smör
  • 50 gram lakritsstång

Gör så här:

  1. 1

    Börja med att krossa lakritsstången till ett pulver, ex. i mortel eller kaffekvarnen el. dyl. Lakritssnaken är väldigt mild så nästa gång tar vi nog dubbelmängd lakritsstång eller halva mängden av övriga ingredienser.

  2. 2

    I receptet står att man ska koka i minst 30 minuter men det stände inte. Annette kokade på låg värme i ca. 3 timmar, alltså tiden varierar väldigt. Man kokar och gör kulprovet som när man kokar knäck, för att se när den är färdig.

  3. 3

    Bred ut kolan i långpanna på ett smörat bakplåtspapper. Skär i bitar efter en stund. Snurra in bitarna i lämpligt papper.

  4. 4

    TIPS FRÅN ANNETTE! Snurra in kolorna i fina bullpapper. papperformar som man använder när man bakar vanliga bullar.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Godis

  • Källa:

    Apoteket shop Oskargallerian

  • Publicerat:

    2010-Januari

  • lakritskola
  • jul
  • julgodis
  • godis
  • kola
  • lakrits
Det här receptet har 6 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB