Kokaihop
13080
Byhäxan

bild av Byhäxan

Bild 1/27

Kycklingfilé i limesås

Snabbt och lättlagat. Limefrukten kan bytas mot citron.

  • Ingredienser
    11
  • Antal visningar
    207,583
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 4 st helt tinade kycklingfiléer
  • 0.5 st limefrukt eller 0,25 citron
  • 50 gram smör eller smör/olja att steka i
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl varmt vatten
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 2 dl creme fraiche, kokbar
  • 1 tsk kinesiskt soja
  • 1 msk honung
  • Att garnera med

  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här:

  1. 1

    Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor.

  2. 2

    Dela filéerna på längden och stek dem ca 5 minuter på var sida.

  3. 3

    Lägg över dem i traktörpanna eller annan vid stekpanna. Salta och peppra, strö över limestrimlorna och droppa limesaften över.

  4. 4

    Vispa ihop varmt vatten, buljongtärning, soja, honung och cremefraiche och häll över kycklingen.

  5. 5

    Låt småputtra under lock 5-6 minuter. Garnera med persilja.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Huvudrätt

  • Dryckestips:

    Allt utom saft, läsk, kaffe

  • Förslag på tillbehör :

    Ris, grönsallad eller t ex lätt kokta sockerärter eller broccoli

  • Källa:

    zurra

  • Publicerat:

    2007-December

  • kyckling
  • LCHF
  • citron
  • lime
  • kycklingbröst
  • asiatisk
  • asien
  • thailand
Det här receptet har 125 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB