Kokaihop
1265
Husmusen

bild av Husmusen

Bild 1/6

Kikärtsbiffar

Biffarna är lite knöliga att vända så gör dem inte för tunna.

  • Ingredienser
    12
  • Antal visningar
    36,278
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 800 gram kokta kikärtor
  • 1 st Stor rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk curry
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • rapsolja till stekning

  • Gurkyoghurt

  • 1 st gurka
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk hackad mynta

Gör så här:

  1. 1

    Gurkyoghurt: Grovriv gurkan och låt den rinna av i ett durkslag. Pressa ur så mycket vätska det går. Blanda alla ingredienserna till yoghurten i en skål.

  2. 2

    Kikärtsbiffar: Spola hastigt av kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Finfördela dem med mixer. Skala och hacka löken och pressa vitlöken.

  3. 3

    Blanda ner lök, vitlök, curry, majsstärkelse och salt. Blanda ordentligt.

  4. 4

    Platta ut till biffar och stek dem i ett plättlagg eller i stekpannan, gör inte biffarna för tunna då blir de svåra att vända. Stek dem gyllenbruna på båda sidorna.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Vegetariskt & Vegan

  • Förslag på tillbehör :

    Servera med ris, gurkyoghurt och en sallad.

  • Publicerat:

    2009-Januari

    Det här receptet har 18 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

    Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    Kokaihop i mobilen

    © 2019 Kokaihop Media AB