Lyxa till det med goda kräftor - helst färska, svenska kräftor. Visst är de lite dyrare, men mycket godare. Vill du hålla nere kostnaderna, dra hellre in på något annat håll, till exempel billigare dryck eller tillbehör.
Servera kräftorna läckert upplagda på ett stort fat, eller på flera mindre fat använd. Ett tips är att tänka att alla ska nära till kräftorna på bordet.
Dekorera de upplagda kräftorna med små knippen av krondill.
Kräftorna ska förvaras i kylen fram till servering. Ta fram dem bara en liten stund innan du ska servera dem.
Vill du vara säker på att alla gäster blir mätta och belåtna? Bjud på en festligt tre rätters meny som matchar kräftorna!
Förrätt
Kantarelltoast
Huvudrätt
Västerbottenostpaj
Dessert
Pannacottapaj
Servera ett gott bröd och en fräsch sallad till huvudrätten.
Förr i tiden släpptes kräftfisket fritt en speciell dag i augusti - närmare bestämt den 7 augusti klockan 17.00. Idag är den regeln borta och den officiella kräftpremiären sägs äga rum andra torsdagen i augusti.
Ställ fram flera skålar på bordet med olika dippsåser till kräftorna.