Bjud på sju sorters kakor

By Kokaihop
Published - 2015 Apr 8th
Updated - 2015 Apr 8th

Fyll kakfatet med drömmar, hallongrottor, strassburgare, kolakakor, schackrutor, brysselkex och mandelmusslor. Här är klassiska sju sorters kakor.

Sju sorters kakor är det minsta antalet småkakor som kakfatet ska innehålla vid ett klassiskt kafferep. Seden är känd från slutet av 1800-talet och det är alltså antalet småkakor som man syftar till, utöver vetebröd, tårtor och mjuka kakor.

Konceptet sju sorters kakor var kort och gott det gyllene medeltalet för vad som var lämpligt att servera vid en kaffebjudning. Färre kakor på fatet signalerade om en snål värdinna, och fler än sju kakor om en högfärdig värdinna. Det gällde helt enkelt att vara precis lagom.

Meningarna går isär när det gäller vilka kakor som faktiskt hör hemma på fatet när det bjuds in till kafferep. Här är några av kakorna som ofta nämns när man pratar sju sorters kakor. Ja, det är väl bara till att välja ut sju favoriter, om du nu inte vill utmana högfärdigheten och bjuda på alla.

Bondkakor 
Brysselkex 
Chokladsnittar 
Citronkakor 
Drömmar 
Finska pinnar 
Hallongrottor 
Kanelkakor 
Kardemummakakor 
Kolakakor 
Mandelmusslor 
Jitterbuggare 
Nötkakor 
Schackrutor 
Stockholmskakor 
Strassburgare 

  • #Easyrecipe
  • #Easymaindish
  • #Easyrecipe
  • #Easymaindish
  • #Easyrecipe
  • #Easymaindish

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB