Kokaihop
128
Roine68

bild av Roine68

Bild 1/2

Tuna Melt, Varm tonfisk smörgås

En amerikansk klassiker som i serveras på var och varannan bar. Perfekt mat att äta en fredag framför tv:n.

  • Tid
    20 min
  • Ingredienser
    12
  • Antal visningar
    9,284
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 8 st ljust lantbröd
  • 2 st tomat
  • 8 msk riven cheddar ost
  • smör
  • Tonfiskröra

  • 150 gram tonfisk i burk
  • 0.6 dl majonnäs
  • 1 msk citron, saften
  • 1 st selleri
  • 2 st salladslök
  • 1 msk persilja
  • salt
  • svart peppar

Gör så här:

  1. 1

    Finhacka selleri, salladslök och persilja. Blanda dem med tonfisk, majonnäs, citron saft i en skål. Använder man citron koncentrat räcker det med ca 3 droppar, smaka er fram. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomaten och brödet.

  2. 2

    Montera smörgåsen. Börja med att lägga tonfiskröran på en brödskiva, strö över lite riven ost. Lägg 2 tomat skivor ovan på röran och toppa med ytterligare riven ost. Avsluta med ännu en brödskiva.

  3. 3

    Lägg smör i stekpannan och värm den till medel värme. Stek smörgåsen. Kolla steksidan noga, då brödet snabbt blir bränt. När det är dags att vända smörgåsen håll gärna emot med handen, så inte allt trillar isär.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Smörgås

  • Dryckestips:

    öl

  • Källa:

    www.blogchef.net

  • Publicerat:

    2010-November

  • lättlagat
  • snabbt
  • fredagsmys
Det här receptet har 3 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB