Kokaihop
698
Anel-Nevs

bild av Anel-Nevs

Bild 1/2

Ostpanerad torskfilé med basilikasås

Oh, vilken underbar sås till den fina fisken! Mycket gott tillsammans med kokt potatis och vitlöksstekta morötter.

  • Ingredienser
    15
  • Antal visningar
    9,825
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 2 st Torskfiléer
  • 1 st ägg
  • 1 dl osötat ströbröd
  • 0.5 dl färskriven parmesanost
  • salt o grovmalen svartpeppar
  • 1 st stor morot
  • 1 st vitlöksklyfta
  • smör + lite olivolja
  • Basilikasås:

  • 1 dl vatten
  • 1 msk fiskfond
  • 2 dl grädde
  • nägra stänk av pressad citron
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.75 dl (el. mindre) färskriven parmesanost
  • salt o grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. 1

    Blanda ströbröd, den rivna parmesanen och lite salt o peppar. Vänd filéerna först i ägget och sen i ströbrödsblandningen. Låt de vila till det andra tillagats. Skala och skiva morot och vitlök tunt. Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna. Stek skivorna tills de mjuknat något. Lägg åt sidan tills det är dags för servering.

  2. 2

    Koka ihop vatten, fiskfond, grädde någon minut. Mixa basilikan och riv parmesanen. Rör ner detta i såsen och avsmaka med citronsaft, salt o peppar. Hetta upp smör i stekpannan och stek de panerade filéerna på båda sidor. Servera dem med kokt potatis, vitlöksmoroten och den underbara basilikasåsen. Garnera ev. med basilika och persilja

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Huvudrätt

  • Källa:

    Allers + eget

  • Publicerat:

    2011-Oktober

    Det här receptet har 5 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

    Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    Kokaihop i mobilen

    © 2019 Kokaihop Media AB