Kokaihop
922
Nosen1

bild av Nosen1

Bild 1/3

Kladdkaka med lakrits och citrongrädde

Med både saltflingor och lakritstäcke blir denna kladdkaka något utöver det vanliga.

  • Ingredienser
    16
  • Antal visningar
    16,805
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • Botten

  • 100 gram smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk vanijsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 st ägg
  • Glasyr

  • 3 st Kick (lakritsgodis a 19 g)
  • 2 msk grädde
  • 50 gram mörk choklad (70%)
  • 50 gram smör, rumsvarmt
  • Garnering

  • 1 tsk flingsalt
  • Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk Limoncello (citronlikör)
  • 1 st Citron,rivet skal

Gör så här:

  1. 1

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, salt och ägg. Rör till en slät smet.

  2. 2

    Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen avunden 18-20 min. Ta ut och låt svalna.

  3. 3

    Glasyr: Bryt lakritsgodiset i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt lakrits och smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt choklad och smör. Rör tills allt är smält. Bred glasyren på kakan. Ställ i kylen ca 2 timmar.

  4. 4

    Strö flingsalt tårtan. Vispa grädden tillsammans med limoncello och citronskal. Servera kakan med grädden.

  5. 5

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Dessert & Paj

  • Publicerat:

    2012-September

  • kladdkaka
  • kladdkakan
Det här receptet har 11 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB