Kokaihop
40
Bild 1/1

Inlagda päron i saffran eller ingefära/kanel

Inlagda päron som doftar ljuvligt av saffran, kanel och ingefära. Gör sirap av överbliven lag. Tillsätt en tesked i teet en ljummen sommarkväll. Njut, koppla av och känn en inre ro.

  • Ingredienser
    6
  • Antal visningar
    25,158
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 8 st päron hårda
  • 0.5 liter vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 paket saffran
  • 1 krm natriumbensoat
  • Hel kanel och färsk ingefära

Gör så här:

  1. 1

    Skala päronen. Klyfta 6-8 klyftor, kärna ur.

  2. 2

    Koka vatten, socker och saffran i en kastrull ca 5 min. Lägg i päronen och sjud dem på svag värme 10-15 min.

  3. 3

    Hur länge de ska koka beror på storlek, mognadsgrad och sort. Päronen ska ha en liten kärna i mitten.

  4. 4

    Lägg päronklyftorna och några strå saffran i atamonsköljda burkar.

  5. 5

    Lös upp natriumbensoatet i lite lag. Tillsätt i lagen och låt den koka upp igen.

  6. 6

    Slå lagen över päronen. Sätt lock på.

  7. 7

    Ingefärapäron med kanel: Samma förfaringssätt som med saffranpäron. Låt en stor bit ingefära koka med. Lägg en bit kanel och några strimlor ingefära i burkana innan dom fylls med päron och lag.

  8. 8

    Sirap:

  9. 9

    Blanda överbliven lag. Tillsätt 1,5 - 2 dl socker och låta den koka samman till sirap. (ungefär 4-500 ml)

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Övrigt

  • Förslag på tillbehör :

    Båda sorterna används som dessert, med t ex kolasås och glass, toscapäron eller en förgräddad mördegsbotten med tunnskivade päron och knäcktosca ovan på. Sirap används som sötningsmedel i te.

  • Källa:

    Eget

  • Publicerat:

    2009-Januari

  • ingefära päron
Det här receptet har 1 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB