Kokaihop
1998
lbcallin

bild av lbcallin

Bild 1/6

Gudomlig jordgubbsmoussetårta

Himmelsk tårta med kladdkakebotten och jordgubbsmousse toppad med färska jordgubbar! Receptet kommer ursprungligen från en Buffé-tidning och sedan hittade jag igen det på nån blogg...

  • Ingredienser
    16
  • Antal visningar
    40,951
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • Chokladbottnen

  • 110 gram smält smör
  • 2.25 dl strösocker
  • 1 msk sirap
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 st dubbeldaim
  • ströbröd + smör till formen
  • Moussen

  • 5 st gelatinblad
  • 0.5 liter färska jordgubbar
  • 3 st äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • Ovanpå

  • 0.5 liter färska jordgubbar

Gör så här:

  1. 1

    Sätt ugnen på 175 grader.

  2. 2

    Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör sedan ner äggen ett i taget.

  3. 3

    Blanda de torra ingredienserna med den grovhackade daimen och blanda sedan ner detta i smeten.

  4. 4

    Bred ut smeten i en smord och bröad springform med avtagbar kant, ca 24 cm diameter.

  5. 5

    Grädda ca 20 minuter och låt svalna. Ta sedan av kanten och diska den så att det inte kommer ströbröd på moussen. Sätt tillbaka kanten.

  6. 6

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.

  7. 7

    Mixa den halva litern jordgubbar till en slät puré.

  8. 8

    Vispa äggulor och florsocker luftigt.

  9. 9

    Vispa grädden till lös konsistens.

  10. 10

    Värm 0,5 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör dom i den värmda purén och rör om tills dom löst sig. Rör ner detta i resten av purén.

  11. 11

    Blanda försiktigt ner äggblandningen i purén och sedan grädden. Rör försiktigt till en slät mousse-smet.

  12. 12

    Häll smeten över bottnen och ställ in i kylen minst 4 timmar.

  13. 13

    Lossa försiktigt på kanten från formen, skär eventuellt med en kniv längs kanten. Toppa tårtan med färska jordgubbar innan servering. NJUT!

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Dessert & Paj

  • Publicerat:

    2012-Januari

    Det här receptet har 12 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

    Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    Kokaihop i mobilen

    © 2019 Kokaihop Media AB