Kokaihop
486
Anel-Nevs

bild av Anel-Nevs

Bild 1/4

Enkel plommonkaka

Enkel och snabb att baka. Servera ljummen som dessert eller till kaffe/te tillsammans med vaniljglass eller osötad vispad grädde.

  • Ingredienser
    8
  • Antal visningar
    130,019
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.25 tsk äkta Vanillapulver eller 0,5 tsk vaniljsocker
  • 10 st eller fler plommon
  • smör
  • pärlsocker

Gör så här:

  1. 1

    Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjölet uppblandat med bakpulver och vaniljpulvrer(vaniljkornen). Häll det i en smord och bröad springform(bakform med avtagbar botten).

  2. 2

    Skålla plommonen och dra av skinnet på dem. Halvera och kärna ur dem. Lägg dem på smeten. Skiva smör med en osthyvel och lägg på plommonen. Strö pärlsocker överst.

  3. 3

    Sätt in formen i den uppvärmda ugnen Grädda ca 25 minuter.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Stora & små kakor

  • Publicerat:

    2010-Augusti

  • plommon
  • snabbt
  • enkelt
Det här receptet har 11 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kokaihop i mobilen

© 2019 Kokaihop Media AB