Kokaihop
194
godaremat

bild av godaremat

Bild 1/2

Dansk rödkål

Som min danska farmor lärt sig av sin mor som lärt sig av sin mor... Så här ska rödkål smaka...

  • Ingredienser
    3
  • Antal visningar
    49,157
Betyg :
Vad tyckte du om det här receptet?

Ingredienser

  • 1 st rödkålshuvud, 1-1 1/2 kg
  • 0.5 liter konc svartvinbärssaft
  • 0.5 tsk ättika

Gör så här:

  1. 1

    Avlägsna eventuella dåliga bladkanter på rödkålshuvudet.

  2. 2

    Strimla kålen fint. Använd inte rotstocken, utan bara själva bladen.

  3. 3

    Lägg den strimlade kålen i en gryta och tillsätt koncentrerad svartvinbärssaft och ättika.

  4. 4

    Koka upp och låt koka på medelhög värme tills all kål är jämnfärgad och genommjuk. Rör om då och då.

  5. 5

    Rödkål är tradition på danska julbord, men passar utmärkt till alla sorters kött och fågel.

Beställ hem maten frånmat.se
  • Kategori:

    Tillbehör & smårätter

  • Källa:

    http://www.godaremat.se/

  • Publicerat:

    2008-April

    Det här receptet har 4 Kommentarer. Vad tyckte du om receptet!

    Kokaihop är sveriges största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    Kokaihop i mobilen

    © 2019 Kokaihop Media AB