Hej allihopa!
Jag har alltjämt fram tills nu använt vanlig sirap i mina brödrecept. Troligen mycket beroende på att jag använder gamla invanda recept där det står "sirap" i receptet, plus att jag är van att använda det. Har använt det hela mitt liv och det har gått bara bra. Men nu har jag hittat ett recept jag vill prova och i det receptet står det klart och tydligt "brödsirap". Och det är dessutom sirapslimpor så jag gissar att det är extra viktigt att det är rätt sirapssort. Men jag måste bara få säga ..... brödsirap, jag vet att det är malt i den som gör lite extra med smak och jäsning (?) osv. Men en till sirapssort att hålla rätt på i skafferiet, suck !!!
Kan jag använda vanlig sirap istället för brödsirap? Vad blir skillnaden, smakmässigt, jäsningsmässigt osv osv.
Ni som provat använda vanlig sirap istället i ett recept där ni vanligtsvis använder brödsirap, hur blev det? Tror ni jag törs mig på att använda vanlig sirap, eller får jag lov att stå ut med ytterligare en sirapssort i mitt skafferi?
Tack på förhand för all hjälp jag kan få!
Kramar
Agnetha
Upröstad
Upröstad