Kokaihop logoKokaihop logo

Vad är Mascapone

av Wildvittra
2008-Oktober

Hej Jon,

 

Jag såg ett recept där du använde 2dl mascarpone, vad är det för något? Hur får jag tag i det?

 

Nina

Hej Nina!

 

Mascarpone är en italiensk färskost gjord på komjölk. Fetthalten är rätt hög, runt 40 procent, och osten är gräddigt krämig. Används mest i desserter som till exempel tiramisu. I snabbköpet brukar den bo granne i sin plastlåda med de andra italienska ostarna som fru Mozzarella och herr Ricotta.

Hittar du inte mascarpone så kan du ersätta med 50/50 keso och crème fraiche.

 

Vänliga hälsningar,

 

Jon Hansson

    Kokaihop är Sverige största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    © 2024 Lifespire Group AB