Bearnaisesås chili potatis
Ingredienser
2 st äggulor
1 tsk dragon
225 g smör skirat
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
2 msk gul lök finhackad
1 tsk vitpeppar
I köket
Smält smöret i en kastrull.
Låt smöret bli hett, men det får inte ta färg.
Låt smöret svalna.
Koka upp vatten i en kastrull som skall användas som vattenbad.
Koka samman vatten, vinäger, peppar, dragon och lök tills dess att hälften av vätskan är kvar.
Sila koket i en ny kastrull.
Placera kastrullen i vattenbad och vispa ned äggulorna.
Tillsätt skirat smör lite åt gången under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Kockens tips
Skirat smör är smör som har smält och nått kokpunkten samt blivit svalt innan det används.
En lite magrare variant erhålls om smöret ersätts med lätt crème fraiche.
Prova att variera smaken genom att tillsätta färsk hackad persilja, rosmarin eller kummin eller chili.
Serveras med en härligt god bakad potatis med ett marint inslag.