Handla hem
1/2 kg nyfångad sill som du stoppar i frysen i minst tre dygn. Jag valde att köpa färdigfiléad sill som jag enbart behövde ta bort bort skinnet på. Lägg de upptinade filéerna i en ättikslag gjord på
1 dl perstorpsättika, 7 dl vatten och
1/2 dl salt och se till att filéerna är täckta av lag medan du låter sillen ligga svalt mellan 8-24 timmar. När sillen är vit inuti är den klar.
Till såsen behöver du
1 1/2 dl créme fraîche och
3 dl majonäs (Hellmans majonäs är utan tvekan godast) som du blandar med
en stor näve finhackad ramslök. Smaka av med
salt och peppar och blanda med sillen som du tagit upp ur lagen. Skär eventuellt sillen i mindre bitar om det önskas. Låt sillen dra i såsen i minst ett dygn för att smakerna ska utvecklas. Garnera gärna med några fint strimlade ramslöksblad vid servering.
Ramslökssill "the easy way"
Samma såsrecept som ovan fast du använder färdig inläggningssill istället.