Kokaihop logoKokaihop logo

I väntan på älgkött

av Mittemi
2021-Januari

Jag var på älgjakt med min far i lördags, och för första gången fick jag vara med när han sköt en älg. Det var verkligen en upplevelse, ett minne som jag kommer att bevara resten av mitt liv. Nu är det bara att vänta på att frysen återigen ska fyllas med älgött och köttfärs, jag blev tvungen att köpa 1,5 kg här om dagen. Det är väl egentligen inget fel på nötfärs, men när man är van med annat så...

Det känns bra att veta var maten kommer ifrån, vissa kanske tycker att det är brutalt att jaga älg, jag ser det som naturligt, nånting människan har gjort i alla tider. Då är det betydligt mer onormalt att föda upp kossa efter kossa bara för att slakta och äta dom sen (nog för att jag gärna äter en pepparstek emellanåt). Älgen får iaf ett lyckligt liv!

Jag har haft lyxen att vara ledig hela sommaren, men nu har skolan börjat igen så jag måste planera min matlagning på ett helt annat sätt. I söndags gjorde jag en stor lasagne, perfekt att ha i matlådan både för mig och sambon. Sen gjorde jag renköttsoppa, perfekt som middag i några dagar.

Jag fyller år till helgen men det blir inget stort firande, tänkte dock göra smörgåstårta och smaska i mig. Min smörgåstårta är väldigt "barnvänlig", inga räkor eller lax mellan, utan bara skinka och hamburgerkött. Och så öser man på med lax och räkor ovanpå istället, lätt att plocka bort så det passar alla. Jag återkommer med bild och recept.

Nu ska jag iväg på en promenad i det fina vädret, sen skola och så varm härlig renköttsoppa till middag när jag kommer hem.

Ha en bra dag alla!

    Kokaihop är Sverige största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    © 2024 Lifespire Group AB