Läste en artikel om världens mest kända "rester" dvs de som vi här i Sverige kallar "Fattiga/rika riddare". Man har kunnat spåra rätten till antikens Rom ( ca 300-400 talet). Man kallade rätten "Aliter Dulcia" -söt rätt och brödet doppades i mjölk(ej ägg med). I Storbritannien kallas rätten ibland "The Poor Knights Of Windsor" ( riddare som blev fångatagna av fransmen och Frankrike vill ha pengar för att släppa dessa riddare fri- och de blev då fattiga). I Sverige och Finland kallar vi rätten "Fattiga Riddare", i Norge och Danmark "Arme Riddare" och i Tyskland "Arme Ritter", i Frankrike "Pain Perdu" (förlorad bröd), i USA " Frech Toast" mmm. Tidigare lagade man detta oftare men dagens köptebröd blir ju aldrig torr så....Recepten och namnen variera men beståndsdelarna är det samma oavsett i vilken land du befinner dig: torr vetebröd/bröd skivas, doppas i någon vätska(oftast i mjölk och ägg) och steks i margarin/smör/olja. I Spanien doppar man brödet i vin och kallas "Torrijas". Gå gärna i på Goggle och slå på French toast.... så får ni se.
Nu är det bara en fråga kvar: när blir fattiga riddare -rika riddare: är det när man gör de av vetebröd, eller när man bjuder vispad grädde till eller??????
Ha det/