Kokaihop logoKokaihop logo
bild av Michael

Tycker vi om surströmming?

av Kristin
2017-Augusti

Fisken som har en helt egen doft och delar alla matmänniskor i två läger. 

Vilka sida står ni på?

  • Hör ni till sidan som ger tumme upp så vill jag jättegärna höra om hur ni helst äter den? Det verkar finnas så mycket roliga och märkliga traditioner kring den här sura fisken.
  • Eller hör ni till sidan som ger tumme ner och grimaserar bara vi pratar om det?

Jag håller med om att det luktar värre än det smakar, och en bra klämma med smör, tunnbröd, mandelpotatis, rödlök och surströmming kan jag allt tänka mig. Fast helst äter jag nog den goda strömmingen stekt eller grillad. 

Jag och Michael fotade den här surströmmingen till ett Metro-jobb för något år sedan. Vår Matstudio ligger omringad av kontor och mötesrum.

Först fotade vi med stängda burkar, och det var riktigt jästa, buckliga burkar, men kände att det går ju inte. Vi måste ju ha med fisken på bilden.

Så det var bara att öppna och pysa ut imponerade moln av sur, syrlig doft. Michael pep iväg som ett skott och det började pustas och stånkas från alla rum. Så på vårt jobb verkar en majoritet stå på nja-sidan. 

Vad man än tycker tycker vi om våra traditioner. Jag tror även att vi tycker om att tycka att det här är lite konstigt och äckligt. Så på något sätt tycker vi allt om det!

Eller?

 

 

    Kokaihop är Sverige största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    © 2024 Lifespire Group AB