Kokaihop logoKokaihop logo
bild av Kristin

Ta tillvara på - SVINNBRÖD

av Kristin
2023-Mars

SVINNBRÖD
De flesta brödrecept kan varieras och det är ett tacksamt sätt att ta hand om diverse matrester. Det är resurssmart, adderar både god smak och nyttighterer till brödet.

Blanda ner i degen:

  • Riva ner grönsaker och rotfrukter. Både tillagade och rårivna välkomnas.
  • Blanda ner gårdagens middag i form av linser, bönor och quinoa. Tar hand om rester och berikar brödet.
  • Använda de där sylt- eller marmelad-slattarna som finns kvar i burken. Fikonmarmelad och äppelmos hör till favoriterna.
  • Blanda ner frukostrester som smothie, gröt och frukt.

DEGVÄTSKA
Degsvätska är gott och tacksamt att variera i ett brödbak. Även ett bra sätt att ta tillvara på det som har kort datum. Addera sedan alltid mjöl lite i taget, en deg med äppeljuice som degvätska sväljer mer mjöl än en deg med grönsakssoppa som degvätska.

Blanda ner i degvätskan:

  • Yoghurt, fil, mjölk eller växtbaserade liknande produkter.
  • Äppeljuice, nyponsoppa eller blåbärssoppa.
  • Avslagen coca cola, must eller överblivet kaffe.
  • Matiga soppor eller grytor. Ni avgör självklart själva hur ni vill att erat bröd skall smaka. T. ex använder jag ofta grönsakssoppa i ett bröd, men inte lika ofta en gulasch:)

 

  • svinnbröd
  • brödrest
  • svinnsmart
  • ta till vara på

Kokaihop är Sverige största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

© 2024 Lifespire Group AB