Kokaihop logoKokaihop logo
bild av Kristin

Länge leve langos!

av Kristin
2018-Mars

Langos är inte något som vi lagar mycket hemma i våra kök. Ändra på det bums för gott, enkelt och mycket plockvänligt. 

Friterade bröd med vad-du-vill-topping.

Langos är faktiskt inte en öl-tält-hitte-på-grej utan en ungersk maträtt. Friterade bröd som vanligtvis penslas med vitlöksolja och toppas med gräddfil och riven ost.

Här bullade vi upp med massa god topping så man kan välja själv vad man vill toppa med.

Jag tycker att det blir som godast med mycket fyllning, annars smakar det mest friterat bröd för mig, Inget fel på det förvisso.

Och hur bakar man Langos? Recept nedan, men vill man fuska så kan man även fritera en bit bröd. Det blir inte samma sak, men gott!

IMG_6572-1024x683.jpg

Här kommer lite förslag på godsaker att duka fram:

Handskalade räkor
Mangosalsa
Citron & Lime
Caprese (tomat, mozzarella och basilika)
Varmrökt lax
Crème fraiche
Svart rom
Finhackad rödlök
Lufttorkad skinka
Marinerade champinjoner
Grillad sparris
Avokado
Tacofärs
Sallad
och en söt variant med melon, jordgubbar och florsocker.

img_6584jpg_27438427156_o.jpg

img_6602jpg_27401004741_o.jpg

Friteringstips:

  • Tänk på att stänga av fläkt och alltid ha ett lock redo om det mot förmodan skulle fatta eld. Be barn vara någonannanstans.
  • Använder man en ganska liten katrull och friterar lite i taget så går det inte åt så mycket olja. Oljan kan även silas och återanvändas.
  • Hetta upp oljan och provfritera en brödbit för att se att den är bra i temperatur. 
  • Häll inte ut oljan i avloppet utan samla den i en brännbar förpackning och lägg i de brännbara hushållssoporna, eller spara i en behållare och lämna in på återvinningscentral.

img_6577jpg_27373592442_o.jpg

img_6613jpg_27401017231_o.jpg

 

    Kokaihop är Sverige största community för hemmakockar. Hitta inspiration, samla dina favoritrecept och dela med dig till vänner.

    Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

    © 2024 Lifespire Group AB