Langos är inte något som vi lagar mycket hemma i våra kök. Ändra på det bums för gott, enkelt och mycket plockvänligt.
Friterade bröd med vad-du-vill-topping.
Langos är faktiskt inte en öl-tält-hitte-på-grej utan en ungersk maträtt. Friterade bröd som vanligtvis penslas med vitlöksolja och toppas med gräddfil och riven ost.
Här bullade vi upp med massa god topping så man kan välja själv vad man vill toppa med.
Jag tycker att det blir som godast med mycket fyllning, annars smakar det mest friterat bröd för mig, Inget fel på det förvisso.
Och hur bakar man Langos? Recept nedan, men vill man fuska så kan man även fritera en bit bröd. Det blir inte samma sak, men gott!
Här kommer lite förslag på godsaker att duka fram:
Handskalade räkor
Mangosalsa
Citron & Lime
Caprese (tomat, mozzarella och basilika)
Varmrökt lax
Crème fraiche
Svart rom
Finhackad rödlök
Lufttorkad skinka
Marinerade champinjoner
Grillad sparris
Avokado
Tacofärs
Sallad
och en söt variant med melon, jordgubbar och florsocker.
Friteringstips: